Choose language

LT
EN
PL
RU
FR
DE
IT
ES

Search

Search

Contact us

en Write us Search

2023

  • KAUNO MIESTO SIMFONINIO ORKESTRO 19-ASIS GIMTADIENIS

    2024.01.28

    Sveikiname Kauno miesto simfoninį orkestrą 19-ojo gimtadienio proga ir kviečiame pasiklausyti įspūdingos šventinio koncerto programos:
    Carlo Orffo kantatos „Carmina Burana“ ir
    Aramo Chačaturiano Koncerto smuikui ir orkestrui.
    Šį penktadienį, vasario 2 d. 18 val. Kauno valstybinėje filharmonijoje.
    Orkestro vyriausiasis dirigentas Constantinas Orbelianas šiam ypatingam vakarui į Kauną pakvietė pasaulinę smuiko žvaigždę – Mihaelą Martin.
    Rumunijoje gimusi Mihaela Martin yra viena iškiliausių savo kartos smuiko virtuozių, jos grojimas pasižymi ypač chameleoniška muzikine išraiška. Atlikėjai kelią į tarptautinę sėkmę atvėrė jos priziniai pasirodymai prestižiniuose Čaikovskio, Monrealio, Siono ir Briuselio smuikininkų konkursuose bei aukso medalis Indianapolio konkurse.
    M. Martin koncertavo su žymiausiais pasaulio orkestrais, tokiais kaip BBC simfoninis, Karališkosios filharmonijos orkestras bei Monrealio simfoninis orkestras, taip pat Zalcburgo Mozarteum orkestras ir Leipcigo Gewandhaus orkestras. Smuikininė dirbo su iškiliausiais dirigentais, tokiais kaip Manfred Honeck, Andrew Davis, Andrew Litton, Gabor Takacs, Thierry Fischer, Thomas Sanderling, Constantine Orbelian, Nicholaus Harnoncourt, Charles Dutoit, Kurt Masur, Neeme Järvi ir Paavo Järvi.
    Kamerinė muzika M. Martin gyvenime užima labai svarbią vietą. Be dalyvavimo daugelyje kamerinės muzikos festivalių, ji yra Michelangelo styginių kvarteto, su kuriuo koncertavo Niujorko „Carnegie Hall“, Berlyno „Boulez Hall“, Londono „Wigmore Hall“, Kongreso bibliotekoje Vašingtone, Amsterdamo „Concertgebouw“ ir Paryžiaus „Theater de Champs Elysée“, įkūrėja. Nuo 2017 m. ji yra Rolandseck kamerinės muzikos festivalio, vykstančio Bad Honnef kurorte, meno vadovė.
    M. Martin yra Kelno muzikos universiteto, Berlyno Barenboim-Saido akademijos ir Kronbergo akademijos profesorė. Ji veda meistriškumo kursus visame pasaulyje ir yra nuolatinė svarbių tarptautinių konkursų žiuri narė.
    Mihaela Martin groja J. B. Guadagnini smuiku, kuris datuojamas 1748 m.
    Šio vakaro koncerte Mihaela Martin publiką nudžiugins Lietuvoje itin retai atliekamu garsiausio armėnų kompozitoriaus A. Chačaturiano koncertu smuikui ir orkestrui. Tai didelės apimties kūrinys trunkantis daugiau nei pusę valandos. Šis koncertas smuikui, kaip ir apskritai visa A. Chačaturiano kūryba, pasižymi armėnų liaudies muzikos motyvų gausa. Koncertas turi rytietiškų elementų, gausu impulsyvių ritmikų – tai tarsi kaukazietiškas šokis. Būtent rytietiškais motyvais šis kūrinys ir sužavi viso pasaulio publiką.
    Antrojoje koncerto dalyje klausytojai išgirs vieną įspūdingiausių pasaulio muzikos šedevrų – vokiečių kompozitoriaus Carlo Orffo sceninę kantatą „Carmina Burana“ solistams, chorui ir orkestrui.
    Kūrinys parašytas choro tekstams panaudojant 24-ias viduramžių rankraščio lotynišku pavadinimu „Carmina Burana“ (liet. „Dainos iš Beuerno“) poemas. Benediktinų vienuolyne Bavarijos Alpėse rastas ir 1803 metais išleistas literatūros veikalas iš viso apima 254 eilėraščius ir draminius tekstus, kuriuos sukūrė nežinomi klajojantys XI–XIII a. poetai, tikėtina, daugiausiai – teologijos studentai. Kūrinyje satyriškai pasakojama apie sėkmės nepastovumą, efemerišką gyvenimo prigimtį, juokiamasi iš žemiškų gyvenimo džiaugsmų teikiamų malonumų ir keliamų pavojų.
    Poezijos rinkinys knygų lentynose pragulėjo šimtą metų, kol vokiečių kompozitorius Carlas Orffas, pasirinkęs pluoštą dainų, sukūrė joms muziką. Nors kompozitorių ir nežinomus libretistus skiria septyni šimtai metų, dvasiškai jie atrodo kaip reta artimi. Niekur gaida neprieštarauja raidei. Priešingai: žodis ir garsas vienas kitą iškelia, pabrėžia ir sutvirtina. Tarsi kantatos kūrėjai būtų glaudžiai bendradarbiavę…
    Kantatos „Carmina Burana“ premjera įvyko Frankfurto operoje 1937 m., ir nuo to laiko iš viduramžių miglos išbridę jaunuoliai ir skaistaveidės jų merginos nebenueina nuo pasaulio scenų. „Carmina Burana“ tapo vienu žymiausių visų laikų chorinių kūrinių, o pagrindinė jos tema „O Fortuna“, pradedanti ir užbaigianti kantatą – viena dažniausiai atliekamų klasikinės muzikos temų pasaulyje.
    „Carmina Burana“ patraukia ir didžiai išprususį klausytoją, ir eilinį „gražios muzikos“ mėgėją. Ši įspūdinga kantata apkeliavo pasaulį, laimėdama įvairiausio skonio minias: nuo Beethoveno gerbėjų iki roko muzikos entuziastų.
    KAUNO MIESTO SIMFONINIS ORKESTRAS
    Vyr. dirigentas Constantine Orbelian (JAV), vadovas Algimantas Treikauskas
    KAUNO VALSTYBINIS CHORAS
    Meno vadovas ir vyr. dirigentas Robertas Šervenikas
    Ypatinga viešnia MIHAELA MARTIN (smuikas, Rumunija)
    Solistai:
    RAMINTA VAICEKAUSKAITĖ (sopranas)
    MINDAUGAS ZIMKUS (tenoras)
    FARSHAD ABBASABADI (baritonas)
    Dirigentas CONSTANTINE ORBELIAN (JAV)
    Aram Chačaturian – Koncertas smuikui ir orkestrui d-moll
    Carl Orff – kantata „Carmina Burana“
    More Read all Share
  • 380230418_798786105585674_441840761620721122_n-5046e0c6c886d98aabe8ddcff04eeea2.jpg

    40-ASIS KANARŲ SALŲ MUZIKOS FESTIVALIS

    2024.01.13

    Ir vėl keliai mus veda į Kanarų salas: ruošiamės 40-ajam Kanarų salų muzikos festivaliui. Sausio 28 d. įspūdingoje Auditorio Alfredo Kraus salėje, Las Palmas de Gran Canaria mieste, sausio 29 d. Auditorio Adán Martín salėje, Tenerifėje.
    Gran Kanarijos filharmonijos orkestras yra vienas iš Kanarų salų kultūros ramsčių: dalyvavo visuose 39-iuose festivaliuose. Žinoma ir jubiliejiniame 40-ajame. Kartu su Kauno valstybiniu choru (Lietuva), daugiau nei pusę amžiaus turinčiu kolektyvu, paruošė įspūdingą programą: G. Mahlerio 2-ąją simfoniją „Prisikėlimas“, diriguojant Karelui Markui Chichonui.
    G. Mahleriui prireikė šešerių metų, kad užbaigtų šį darbą. Tiesą sakant, tarp pirmosios ir paskutinės dalių atsispindi skirtingi kompozitoriaus muzikinės evoliucijos etapai. Šiame kelyje jis rado įvairių įkvėpimo šaltinių, pasakojimo formų, klausimų ir atsakymų... Prasideda beveik kaip requiem ir baigiasi gyvenimo pripažinimu po pabaigos: Prisikėlimu.
    Beveik 200 atlikėjų scenoje atliks šią nuostabią simfoninę-chorinę partitūrą. Kiekvieną kartą Antroji simfonja yra įvykis, mūsų festivalyje to nebuvo daugiau nei dešimtmetį. Išgirskite šio koncerto paslaptis pokalbyje, kurį Ricardo Ducatenzeileris pasiūlys likus valandai iki koncerto pradžios.
    ATLIKĖJAI
    Gran Kanarijos filharmonijos orkestras, vadovas Karel Mark Chichon
    Kauno valstybinis choras, meno vadovas ir vyriausiasis dirigentas Robertas Šervenikas
    Tania Lorenzo, sopranas
    Adèle Charvet, mecosopranas
    Karel Mark Chichon, dirigentas
    Daugiau informacijos www.festivaldecanarias.com.
    More Read all Share
  • Ksenia-04-26-1-e1673872753849-266x400-d42caae83d6e994bacec732344ab05e0.png

    NAUJAMETINIAME KONCERTE - NUOSTABIAUSIOS ARIJOS IR DUETAI

    2023.12.18

    Naujametiniame koncerte - nuostabiausios arijos ir duetai iš operų ir operečių ir puikūs atlikėjai:
    KSENIYA BAKHRITDINOVA (sopranas, Ukraina)
    MARCEL BEEKMAN (tenoras, Olandija)
    KAUNO MIESTO SIMFONINIS ORKESTRAS
    Vyr. dirigentas Constantine Orbelian (JAV), vadovas Algimantas Treikauskas
    KAUNO VALSTYBINIS CHORAS
    Meno vadovas ir vyr. dirigentas Robertas Šervenikas
    Dirigentas ROBERTAS ŠERVENIKAS
    Kauno valstybinė filharmonija kviečia pasitikti Naujuosius metus ir pajusti tikrą šventinę nuotaiką skambant nuostabiausioms melodijoms. Linksmai žengti link Naujųjų metų slenksčio klausytojus pakvies Roberto Šerveniko diriguojami du iškiliausi Kauno profesionaliosios muzikos kolektyvai, ir išskirtinių svečių – dainininkų Kseniya Bakhritdinova ir Marcelio Beekmano balsai.
    Talentinga ir perspektyvi Ukrainos nacionalinio operos ir baleto teatro solistė KSENIYA BAKHRITDINOVA sėkmingai kuria vaidmenis Ukrainos, Europos ir Azijos operos teatruose, koncertuoja Austrijos, Vokietijos Lenkijos, Švedijos, Danijos, Šveicarijos, Norvegijos, Suomijos bei Lietuvos koncertų salėse. Ji studijavo solinį dainavimą ir fortepijoną Lvovo Mykolos Lysenkos nacionalinėje muzikos akademijoje. Tarp jos laimėjimų – II vieta Minsko tarptautiniame kalėdinio dainavimo konkurse, I vieta tarptautiniame dainavimo konkurse „Nightingale fair“ ir kt. Ji yra atlikusi tokius vaidmenis kaip Amelija Giuseppe Verdi operoje „Kaukių balius“, Mikaela Georgeso Bizet operoje „Karmen“, Donna Ana Wolfgango Amadeuso Mozarto operoje „Don Žuanas“ ir kt.
    Amsterdame gyvenantis dainininkas MARCELIS BEEKMANAS muzikos pasaulyje puikiai žinomas kaip įvairiapusės veiklos dainininkas. Jo darbų sąraše puikuojasi ne tik gausybė parengtų operos vaidmenų, bet ir senosios bei šiuolaikinės muzikos koncertai. Solistas kviečiamas atlikti partijas vokiečių, prancūzų ir italų barokinių operų pastatymuose įvairiose Europos, JAV, Afrikos ir Azijos šalių teatrų bei festivalių scenose. Greta aistros baroko muzikai šis atlikėjas garsėja kaip originalus šiuolaikinių kompozicijų, avangardo interpretuotojas.
    More Read all Share
  • DSC08365  jpg-a78d24650fbaf0fd5f65730846894393.jpg

    DIDINGOJI J. S. BACHO „KALĖDŲ ORATORIJA“

    2023.12.17

    Gruodžio 27 d. 18 val. Kauno valstybinėje filharmonijoje skambės L „Weihnachtsoratorium“).
    Šiuo iškilmingu ir nepakartojamą Kalėdų dvasią dovanojančiu koncertu Kauno valstybinė filharmonija pradeda ilgalaikį koncertų ciklą, kuriame bus siekiama kiek kitaip perteikti auksiniam muzikos kūrinių fondui priklausančius kūrinius. Kaip gimsta genialūs kūriniai? Štai J. S. Bacho „Kalėdų oratorija“ gimė vadovaujantis visiškai pragmatiškais tikslais. Siekdamas tapti Saksonijos-Lenkijos karaliaus dvaro kompozitoriumi tuometinis Leipcigo Šv. Tomo bažnyčios kantorius sukūrė keletą pasaulietinių kantatų, skirtų būtent karaliaus dvarui. O kad šių kantatų geriausi numeriai nepražūtų užmaršties dulkėse, kompozitorius nusprendė daugelį jų panaudoti naujam sumanymui – monumentaliam, iš šešių dalių sudarytam kūriniui, apdainuojančiam Kristaus gimimo istoriją.
    Prieš bene tris šimtmečius prasidėjusi „Kalėdų oratorijos“ istorija suteikė šiam kūriniui nemirtingumo statusą. Kalėdiniu laikotarpiu šis kūrinys skamba daugelio šalių bažnyčiose ir koncertų salėse, yra nuolatos leidžiami nauji šios oratorijos įrašai, o pati oratorija pelnytai tapo vadinama vienu iš monumentaliausių ir gražiausių J. S. Bacho kūrybos šedevrų. Pirmąsias tris oratorijos dalis klausytojams dovanosianti Kauno valstybinė filharmonija šią tradiciją ketina tęsti ir po metų pristatyti kitas tris kantatas. O ar galima J. S. Bachą ne tik groti ar dainuoti, bet dar ir šokti? Tikrai taip, atsakytų tuo neabejojantys šokėjai Stefanija ir Jokūbas Nosovai. Jų kūno plastika pagrįsta J. S. Bacho „Kalėdų oratorijos“ interpretacija taps tikra intriga ir kalėdiniu siurprizu publikai.
    Atlikėjai
    KAMERINIS ORKESTRAS „MODUS“
    Vadovas Robertas Bliškevičius
    KAUNO VALSTYBINIS CHORAS
    Meno vadovas ir vyr. dirigentas Robertas Šervenikas
    Solistai:
    GABRIELĖ BUKINĖ (sopranas)
    IVETA KALKAUSKAITĖ (mecosopranas)
    MINDAUGAS ZIMKUS (tenoras)
    ŽYGIMANTAS GALINIS (bosas)
    Dalyvauja
    STEFANIJA NOSOVAITĖ ir JOKŪBAS NOSOVAS (šokėjai)
    Dirigentas ROBERTAS ŠERVENIKAS
    Programoje
    Johann Sebastian Bach – „Kalėdų oratorija“ („Weihnachtsoratorium“)
    I d. Jauchzet, frohlocket, auf, preiset die Tage (Džiūgaukit, švęskit, kelkit linksmybes)
    II d. Und es waren Hirten in derselben Gegend (Toje pat apylinkėje buvo piemenys)
    III d. Herrscher des Himmels, erhöre das Lallen (Valdove dangaus, išgirski gaudimą)
    Šiame koncerte skambėsiančių J. S. Bacho „Kalėdų oratorijos“ I – III dalių tekstus lietuvių kalba rasite šioje nuorodoje:
    More Read all Share
  • 4590f70f4db3f455963398ad253e26a5-f05836c2dea3653357ab8c3e5028ebd1.jpg

    VIENAS NAMUOSE

    2023.12.08

    Jau šį šeštadienį, gruodžio 16 d., 18 val. AVIA SOLUTIONS GROUP Arenoje - gražiausios legendinio filmo melodijos:
    Home Alone Live in Concert su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru ir Kauno valstybiniu choru.
    More Read all Share
  • Naujametinis-bce9e7332ca2b57c683e66c9a50e3489.jpg

    KVIEČIA KALĖDŲ DŽIAZAS

    2023.12.05

    Dažniausiai monumentalius ir rimtus akademinės muzikos kūrinius atliekantis Kauno valstybinis choras nusprendė papokštauti ir kartu su energinguoju Kauno bigbendu parengti Kauno valstybinis choras nusprendė papokštauti ir kartu su energinguoju Kauno bigbendu parengti klausytojams nuotaikingą programą, kurioje abu kolektyvus išvysite visiškai kitu kampu. Džiazo ritmų, gospelo intonacijų ir puikiausios šventinės nuotaikos kupiname koncerte skambės žinomos, visame pasaulyje dainuojamos kalėdinės giesmės, nuspalvintos naujomis aranžuotėmis, sujungiančiomis galingą choro skambesį su džiaziniu bigbendo šėlsmu. 

    Toks džiazuojantis, svinguojantis dviejų kolektyvų aljansas pristatys pluoštą kompozicijų, kuriose slypi Kristaus gimimo stebuklas. Dainos, giesmės, šviesios melodijos, skaidrios harmonijos, džiaugsmas ir viltis – tai šios programos raktiniai žodžiai. Nedidelių vokalinių-instrumentinių miniatiūrų apsuptyje – britų kompozitoriaus Willo Toddo trijų dalių siuita „Džiaukitės“ („Rejoice“), pakylėjanti klausytojus ir skambanti tarsi šviesos, gėrio bei palaiminimo blyksnis.
    Projekto sumanytojai Kauno valstybinė filharmonija ir koncertinė įstaiga „Kauno santaka“ užtikrina, kad pakilios nuotaikos ir uždegančios muzikos vakaro metu išties nepritruks.

    More Read all Share
  • DCG_3186-scaled-4f39cec5d17232498cb7634b11e96e57.jpg

    ATRADIMAI

    2023.11.29

    XIX ir XX amžių sandūroje gyvenęs Samuelis Coleridge-Tayloras – juodaodis britų kompozitorius ir dirigentas, kurio šlovė sužibo gastrolių Jungtinėse Amerikos Valstijose metu, kai Niujorko muzikos elitas jį ėmė vadinti afrikietiškuoju Mahleriu. Jis ypač išgarsėjo trimis kantatomis, sukurtomis pagal amerikiečio Henry’io Wadswortho Longfellowo epinę poemą „Hiawathos giesmė“. 1911 m. sukurta „Sakmė apie senąją Japoniją“ – vienas paskutinių šio romantiškojo autoriaus kūrinių. Kantata, sukurta poeto Alfredo Noyeso tekstu, skirta chorui, orkestrui ir keturiems solistams. Dvi šio kūrinio premjeros įvyko Anglijoje, viena Amerikoje, o po to kantata buvo užmiršta šimtui metų. Šis atlikimas – istorinis kūrinio atgimimas, tapsiantis reikšmingu atradimu visiems romantinės muzikos mylėtojams.

    Ekscentriškojo prancūzų kompozitoriaus Eriko Satie kūrinys orkestrui „Paradas“ buvo sumanytas kaip baletas žymiajai Sergejaus Diagilevo trupei. Šio baleto inscenizacijai buvo pasitelktas tikras įžymybių žvaigždynas: choreografas  Leonidas Miasinas, dekoracijų ir kostiumų autorius Pablo Picasso, scenaristas Jeanas Cocteau ir kiti. Pastatytas Paryžiuje 1917 m. baletas sukėlė ne mažesnį skandalą nei Igorio Stravinskio „Šventasis pavasaris“: publika vos nenutraukė pasirodymo rėkdama „Satie ir Picasso – purvini bošai“ (bošais paryžiečiai niekinančiai vadino vokiečius, tuo metu vykusių prancūzų ir vokiečių karinių konfliktų metu). Po premjeros kritika apkaltino S. Diagilevo trupę prancūzų bendruomenės demoralizavimu, o kompozitorių išvadino bepročiu, rašančiu muziką spausdinimo mašinėlėms ir tarškynėms. Įsiutęs kompozitorius vienam iš kritikų parašė įžeidinėjimų kupiną laišką, už ką buvo lygtinai nuteistas aštuonioms dienoms kalėjimo. Nepaisant tuometinio skandalo kūrinys „Paradas“ tapo siurrealizmo krypties muzikoje pradininku ir įsitvirtino repertuare kaip įsimintina orkestrinė pjesė. Neabejotinai, Lietuvos klausytojams tai bus išskirtinis muzikinis potyris.

    Šiemet penkiasdešimtmetį atšventęs amerikiečių kompozitorius Kenji Bunchas, kurį „New York Times“ pavadino „kompozitoriumi, į kurį verta atkreipti dėmesį“, greitai tapo vienu ryškiausių savo kartos amerikiečių kūrėjų. Jo muzika patraukia tiek klausytojus, tiek atlikėjus savitu, ryškiu šiuolaikinės amerikiečių muzikos balsu. K. Bunchas yra vienas iš trijų kompozitorių, atrinktų projektui „Magnum Opus“, jo kūrinius atliko Kolorado, Teksaso, Stoktono, Misūrio, kiti Jungtinių Amerikos Valstijų simfoniniai orkestrai, taip pat – žymusis Saint Paulo kamerinis orkestras.  Užsakymus naujiems kūriniams šiam kompozitoriui teikia Anglijos kamerinis orkestras, „Phoenix Symphony“, Bridgehamptono kamerinės muzikos festivalis, „New Juilliard Ensemble“ ir kiti žymūs atlikėjai. Prieš du dešimtmečius sukurtas koncertas fortepijoniniam trio ir simfoniniam orkestrui „Hardware Concerto“ – kupinas netikėtumų, priverčiantis instrumentus skambėti neįprastai, bet labai įdomiai, žaižaruojantis energija ir įtraukiančiais ritmais. Kitaip tariant, šis koncertas – tikras atradimas kiekvienam melomanui.

    Atlikėjai:
    KAUNO MIESTO SIMFONINIS ORKESTRAS
    Vyr. dirigentas Constantine Orbelian (JAV), vadovas Algimantas Treikauskas
    KAUNO VALSTYBINIS CHORAS
    Meno vadovas ir vyr. dirigentas Robertas Šervenikas

    Solistai:
    MARIJA ARUTIUNOVA (sopranas)
    GABRIELĖ KUZMICKAITĖ (mecosopranas)
    MINDAUGAS JANKAUSKAS (tenoras)
    ANDRIUS APŠEGA (baritonas)
    KAUNO FORTEPIJONINIS TRIO
    Lina Krėpštaitė (fortepijonas)
    Indrė Andruškevičiūtė (smuikas)
    Asta Krištaponienė (violončelė)
    Dirigentas ROBERTAS ŠERVENIKAS

    Programoje:
    Samuel Coleridge-Taylor – Kantata „Sakmė apie senąją Japoniją“ („A Tale of Old Japan“)

    Erik Satie – „Paradas“ („Parade“)

    Kenji Bunch – „Hardware Concerto“

    More Read all Share
  • cover-katedra-41ab0141793ead26ebebc824dc6b4b8c.png

    EUROPOS KULTŪROS KANALO „ARTE“ ŠVENTINIS KONCERTAS

    2023.11.27

    NEMOKAMAS EUROPOS KULTŪROS KANALO „ARTE“ ŠVENTINIS KONCERTAS
    Šį penktadienį, gruodžio 1d. 20 val.
    ir šeštadienį, gruodžio 2 d. 20 val.
    Kauno šv. apaštalų Petro ir Povilo arkikatedra bazilikoje
    KAUNO MIESTO SIMFONINIS ORKESTRAS
    Vyr. dirigentas Constantine Orbelian (JAV), vadovas Algimantas Treikauskas
    KAUNO VALSTYBINIS CHORAS
    Meno vadovas ir vyr. dirigentas Robertas Šervenikas
    Solistai
    KRISTINE OPOLAIS (sopranas, Latvija)
    LIPARIT AVETISYAN (tenoras, Armėnija)
    Dirigentas CONSTANTINE ORBELIAN (JAV)
    Antonio Vivaldi, Giacomo Puccini, Gaetano Donizetti, Giuseppe Verdi, Georg Friedrich Händel, Franz Schubert, Wolfgang Amadeus Mozart, Ruggero Leoncavallo, César Franck, Juozo Naujalio kūriniai
    Kaina: Įėjimas į koncertą nemokamas. Vietų skaičius ribotas. Durys atidaromos 19.15 val.
    More Read all Share
  • DSC08365 Maža  jpg-21dcc477755c931fd9a2a9d14d53676a.jpg

    KVIEČIAME Į ŽIEŽMARIŲ ŠV. JOKŪBO BAŽNYČIĄ

    2023.11.07

    Lapkričio 19 d., sekmadienį, 13 val. Kauno valstybinis choras kviečia į koncertą Žiežmarių šv. apaštalo Jokūbo bažnyčioje.
    Po didelių kelionių ir didelių premjerų bus be galo malonu susitikti jaukioje Žiežmarių bažnyčioje. O skambės visa kas gražiausia ir ne taip dažnai girdima.
    Iki malonaus susitikimo...
     
    Koncerto programa:
     
    D. Bartolucci – Jubilate Deo
    J. S. Bach – Ch. Gounod – Ave Maria
    (solistė Gintarė Ramanauskaitė)
    A. Brucner – Os Justi
    J. Gruodis – Tėve mūsų
    J. Naujalis - Malda už tėvynę
    P. Mascagni - Regina coeli
    (solistė Jurgita Mikalauskienė)
    G. Verdi - La Vergine dagli Angeli
    (solistė Patricija Baužaitė)
    G. F. Handel - Hallelujah
     
    Dirigentas Mindaugas Radzevičius
    More Read all Share
  • BOCELLI 2-a7fe1a202637a9fef5974d3d28e2e958.jpg

    A. BOCELLI „ŽALGIRIO“ ARENOJE

    2023.10.31

    Vienas populiariausių tenorų pasaulyje Andrea Bocelli lapkričio 24 dieną sugrįš į Lietuvą vieninteliam pasirodymui Kauno „Žalgirio arenoje“. Atlikėjas pasirodys kartu su Kauno miesto simfoninis orkestru ir Kauno valstybiniu choru.

     Italų vokalo tradicijų ikona laikomas Andrea Bocelli jau yra pardavęs daugiau nei 90 milijonų įrašų. Savo šlovės kelią pradėjęs pergale Sanremo muzikos festivalyje 1994 m., A. Bocelli jau bene tris dešimtmečius džiugina visą pasaulį savo dievišku balsu, nepakartojamu tembru ir plačiu repertuaru – nuo operos šedevrų iki populiariosios muzikos kūrinių.

    Koncertuose didžiulių minių sulaukiantis Andrea Bocelli jau yra pasiekęs ne vieną muzikos industrijos rekordą. 2010 m. atlikėjui atidengta žvaigždė Holivudo Šlovės alėjoje, po šešis kartus jis yra nominuotas Grammy bei Latin Grammy apdovanojimams, dainavo keturiems JAV prezidentams, trims popiežiams, britų karališkajai šeimai, daugeliui ministrų pirmininkų bei Olimpinėse žaidynėse ir Pasaulinėse parodose, tarp jų ir 2021 m. Pasaulinės parodos atidarymo ceremonijoje Dubajuje.

    Jau šių metų spalio 21 d. Andrea Bocelli išleis kalėdinį albumą „A Family Christmas“ („Šeimos Kalėdos“), įrašytą su sūnumi Matteo bei dukra Virginia. Jame – be klasikinių kalėdinių dainų skambės ir „Feliz Navidad“ („Linksmų Kalėdų“), John Lennon bei Yoko Ono „Happy Xmas (War is Over)“ („Linksmų Kalėdų (Karas baigėsi)“) ir visiškai naujas kūrinys „The Greatest Gift“ („Geriausia dovana“).

    Sodrus ir galingas A. Bocelli tembras yra toks universalus, kad dainininkas gali atlikti viską – nuo bel canto iki verismo furoro, nuo religinio repertuaro iki populiarių baladžių. Visa tai atsispindi jo repertuare ir kiekviename koncerte iki širdies gelmių sužavi publiką.

    More Read all Share
  • Lopas Vakaris 75-19b23d2c9f2e9302337f46b726630af0.jpg

    L. V. LOPO JUBILIEJINIS KONCERTAS

    2023.10.24

    Rugpjūčio mėnesį žinomas Lietuvos dirigentas, pedagogas bei kompozitorius Laurynas Vakaris Lopas pasitiko savo 75-jį gimtadienį. Apie gražų jubiliejinį koncertą parašė dirigentė Ramutė Štreimikytė:
    Jubiliejaus proga, turėdamas nemažai sąsajų su Kaunu, Vakaris Lopas parengė įspūdingą programą su Kauno valstybiniu choru (meno vad. Robertas Šervenikas).
    Koncerto programą pristatė ir komentavo pats vakaro šeimininkas. Jo žodžiais, programa kvėpuoja šių dienų atmosfera. Nustebau, bet vėliau supratau, kodėl toks didelis choras stovi ant žemės, o ne ant laiptų. Stebėti ir klausytis nuo balkono buvo idealu. Koncertas atskleidė L.V.Lopo didelę erudiciją, kūrinių suvokimo gylį ir gebėjimą iš didelio choro išgauti pačius įvairiausius niuansus.
    Ovacijoms netylant, nuskambėjo "Lietuva brangi" pirmieji trys posmai, užsibaigiantys prasmingais žodžiais "... jo gilią mintį težino Dievas..."
    Bravo dirigentui, kompozitoriui Laurynui Vakariui Lopui! Bravo Kauno valstybiniam chorui!
    More Read all Share
  • DSC08142 jpg-70af58e2cd5fdd2a21874a14401e89ed.jpg

    KAUNO VALSTYBINIAM CHORUI - 54-ERI

    2023.10.23

    Lygiai prieš 54 metus, 1969 m. spalio 23 d., įvyko pirmoji Kauno valstybinio choro repeticija...
    Tūkstančiai koncertų, dešimtys tūkstančių repeticijų, žymiausi Europos ir pasaulio atlikėjai, dirigentai, orkestrai - ši graži ir prasminga istorija tęsiasi, pristato ir liudija aukštą Lietuvos kultūros lygį visame pasaulyje.
    Ačiū visiems, lydėjusiems mūsų kolektyvą ilgame ir sunkiame kūrybos kelyje...
    More Read all Share
  • DSC01574-eb2eccba6168dd785fd2c85d04488acb.png

    PRISTATYTA V. GERULAIČIO KNYGA „PETRAS BINGELIS. MENININKAS. ŽMOGUS. DZŪKAS“.

    2023.10.17

    Kauno valstybinėje filharmonijoje visuomenei pristatyta muzikologo Viktoro Gerulaičio knyga „Petras Bingelis. Menininkas. Žmogus. Dzūkas“. Apie Maestro kūrybinį kelią ir knygos gimimą pasakojo knygos autorius, filharmonijos vadovas Justinas Krėpšta, dizainerė Ieva Verikaitė. Ilgametį Kauno valstybinio choro vadovą, Nacionalinės kultūros premijos laureatą P. Bingelį šiltu žodžiu prisiminė jo bičiulis prelatas, poetas Vytautas Vaičiūnas. Po knygos pristatymo Kauno valstybinis choras, Kauno fortepijoninis trio ir solistai atliko Ch. Hatzis kantatą „Černobylis - Pelynas“. More Read all Share
  • čERNOBYLIS-8e816be209c41e363698c04c9ee43d6f.jpg

    UTENOS KULTŪROS CENTRE - CHRISTOS HATZIS: ČERNOBYLIS-PELYNAS

    2023.10.02

    CHRISTOS HATZIS: ČERNOBYLIS-PELYNAS UTENOS KULTŪROS CENTRE

     

    Spalio 14 d., 17 val. Utenos kultūros centre

     KAUNO VALSTYBINIS CHORAS

    Meno vadovas ir vyr. dirigentas Robertas Šervenikas

    KAUNO FORTEPIJONINIS TRIO

    Lina Krėpštaitė (fortepijonas)

    Indrė Andruškevičiūtė (smuikas)

    Asta Krištaponienė (violončelė)

     Solistai:

    ANDRIUS APŠEGA (baritonas)

    MANTAS JANKAVIČIUS (vokalas)

    KIRIL DERNOVYI (diskantas, Ukraina)

    Skaitovas GIEDRIUS PRUNSKUS

    Dirigentas ROBERTAS ŠERVENIKAS

     Programoje

    Christos Hatzis – Kantata „Wormwood (Chornobyl)“

     

    Bilietai:  10 EUR

    moksleiviams, studentams, pensininkams  6 EUR

     

    Atominės energetikos grėsmė – nuolatos skambantis klausimas, kurio lydimi gyvename šiais nerimastingais laikais. Pasaulio ir Lietuvos žiniasklaidoje girdime linksniuojant Astravo, Visagino, Zaporižios ir kitų atominių jėgainių pavadinimus. Daugelis prisimename prieš trisdešimt šešerius metus įvykusią Černobylio katastrofą ir dramatiškus jos padarinius. Minint šios avarijos dvidešimtmetį Kanadoje gyvenantis graikų kilmės kompozitorius Christos Hatzis sukūrė didingą kantatą „Wormwood (Chornobyl)“, kurios dedikacija – atminti ir perspėti. Atminti įvykusios nelaimės aukas ir perspėti dėl niekur nedingstančios atominės energetikos grėsmės.

    Kantatos idėja kompozitoriui kilo sužinojus, kad ukrainiečių kalba žodis „čiornobyl“ reiškia „pelyną“ (lot. Artemisia absinthium) bei sulyginus šią reikšmę su apokaliptine knyga „Apreiškimas Jonui“ (tai – paskutinė Naujojo Testamento knyga), kurioje minimas pelynas kaip priemonė, kurios dėka bus išnaikinta didelė dalis žmonijos. Paveiktas šios sąsajos Ch. Hatzis sukūrė įspūdingą kantatą, kurios muzika varijuoja nuo gospelo iki šiuolaikiškų sąskambių, o tekstas pateikia apokaliptines „Apreiškimo Jonui“ pranašystes ir laisvai jas interpretuoja, perleisdamas per muzikos autoriaus regėjimo prizmę.

     

    More Read all Share
  • Lomža 2021 spalis-82b5a06bba581f4ad336180e77c191ea.jpg

    FESTIVALIO „SACRUM ET MUSICA“ BAIGIAMASIS KONCERTAS

    2023.09.30

    Iškilmingas 19-ojo tarptautinio kamerinės muzikos festivalio „Sacrum et Musica“ baigiamasis koncertas šį sekmadienį, spalio 8 d., 19 val. Lomžos katedroje. Įėjimas laisvas
    Kauno valstybinis choras (LIETUVA)
    DOVILĖ SAVICKAITĖ (LIETUVA) – vargonai
    ROBERTAS ŠERVENIKAS (LIETUVA) – dirigentas
    Programa:
    W.A. MOZART - Laudate Dominum (Vesperae solennes de Confessore, K.339),
    solo: Gintarė Ramanauskaitė
    J. BRAHMS - Geistliches Lied, op.30
    A. BRUCKNER - Graduale (Os justi)
    S. BARBER - Agnus Dei (Adagio)
    E. ELGAR - Lux aeterna (Nimrod, Aenigma variations)
    M.K. ČIURLIONIS - Fuga-Choralas, a-moll (aus tiefer), vargonuoja - Dovilė
    Savickaitė
    P. MASCAGNI - Ave Maria (Cavaleria rusticana), solistė - Elena Kalvaitytė-Vitkauskienė
    J. DVARIONAS - Žvaigždutė, solistė - Gintarė Ramanauskaitė
    S. NAUJALIS - Svajonė, vargonuoja - Dovilė Savickaitė
    R. TWARDOWSKI - A kedy jo jechal
    V. AUGUSTINAS - Anoj pusėj Dunojėlio,
    solo: Jurgita Mikalauskienė
    G. VERDI - La vergine degli Angeli (La Forza del Destino),
    solo: Patricija Baužaitė
    P. MASCAGNI - Regina coeli (Cavaleria rusticana),
    solo: Jurgita Mikalauskienė
    G.F. HANDEL - Halleluiah (Messiah, HWV 56)
    More Read all Share
  • 382050654_799650931957607_1113557313531274352_n-b5d72bafaeeb0aba2c0d4fd5df880a11.jpg

    KARTU SU LVSO PRADĖSIME KONCERTINĮ SEZONĄ

    2023.09.23

    Jau antrą kartą pradedame koncertinį sezoną. Šį kartą Lietuvoje, Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje Karolio Szymanowskio „Karalius Rogeris“ kartu su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru ir puikiais solistais. Jau rytoj, ketvirtadienį, rugsėjo 28 d. 19.00 val. 
     
    Ddalyvauja:
    Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras,
    meno vadovas ir vyriausiasis dirigentas Gintaras Rinkevičius,
    Kauno valstybinis choras,
    meno vadovas ir vyriausiasis dirigentas Robertas Šervenikas,
    berniukų choras „Ąžuoliukas“,
    meno vadovas ir dirigentas Vytautas Miškinis.
    Dirigentas Gintaras Rinkevičius.
     
    Koncertinę šio neįprasto ir didingo kūrinio versiją atliks Gintaro Rinkevičiaus diriguojamos rinktinės muzikantų pajėgos: Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras, Kauno valstybinis choras, berniukų ir jaunuolių choras „Ąžuoliukas“. Solo partijas dainuos italų kilmės kanadiečių baritonas Brettas Polegato, australų sopranas Lauren Fagan, Pažaislio muzikos festivalio meno vadovas, viso pasaulio teatruose dainuojantis tenoras Edgaras Montvidas ir puikiai festivalio publikai pažįstami Lietuvos solistai: mecosopranas Rita Preikšaitė, tenoras Mindaugas Jankauskas ir bosas Tadas Girininkas. Daugelis žinovų vadina šią operą didžiuliu atradimu ir nepakankamai įvertintu kūriniu: „Gana sudėtinga operos muzika daugeliui klausytojų ar net atlikėjų neleidžia iki galo įvertinti jos vertingųjų savybių. Tai  nepaprasta opera. Vien libreto idėja, sumanyta kompozitoriaus ir meistriškai įkūnyta Jaroslawo Iwaszkiewicziaus, buvo nepaprasta. Viduramžių Sicilija, tapusi veiksmo vieta, sujungia asketišką ankstyvosios krikščionybės atmosferą su spalvingu ir paslaptingu bizantiškosios kultūros pasauliu, didingos erotikos ir gyvenimo džiaugsmo kultu.“

    More Read all Share
  • 380338686_798785358919082_6922935274902143349_n-a2b623a9dd1e9ff1407b9c8d8a3b2cb3.jpg

    KONCERTINIO SEZONO PRADŽIA GRAN KANARIJOJE

    2023.09.22

    Kanarijos filharmonijos orkestras, diriguojant  Maestro Karelui Markui Chichonui, įspūdingu koncertu visiškai sausakimšoje Auditorio Alfredo Kraus salėje Gran Kanarijos Las Palme pradėjo 2023–24 metų koncertinį sezoną „Muzika be ribų“. Ovacijų sulaukė Kauno valstybinis choras, vadovaujamas Roberto Serveniko, kartu su ryškiomis scenos žvaigždėmis  sopranu Krassimira Stoyanova, mecosopranu Olesya Petrova, tenoru Dmytro Popovu ir bosas Rihardu Macanovskiu. Dirigentas šiam jaudinančiam koncertui pasirinko G. Verdi „Requiem“, tuo pačiu pažymint šio nuostabaus kūrinio 150 metų nuo premjeros. Susirinkusieji vienbalsiai plojo nuostabiam, dramatiškos tiesos kupinam, bet kartu giliam ir nuoširdžiam pasirodymui, galėjo įvertinti nepaprastą dainininkų, aukščiausio lygio tarptautinių solistų ir Kauno valstybinio choro darbą. Muzikai nutilus publika sulaikė kvapą ilgoje tyloje, kol galiausiai prapliupo audringais plojimais. ..

    More Read all Share
  • 379992610_265722379152651_7041240827764926671_n-eb2dbcfdc628c188db9f46ea29683e1c.jpg

    ŠIAURĖS LIETUVOS MUZIKOS FESTIVALIS BIRŽUOSE

    2023.09.20

    Tarptautunis Šiaurės Lietuvos muzikos festivalis Biržuose
    Spalio 11 d. 18 val. Biržų kultūros centre viešės retas svečias - Kauno valstybinis choras, vadovaujamas Lietuvos Kultūros ir meno premijos laureato profesoriaus Roberto Šerveniko.
    Šie metai chorui turtingi ir dosnūs - viešėta Ispanijai priklausančioje Gran Kanarijoje, Slovėnijoje, Lenkijoje. Kolektyvo vadovas kultūros lobiais dalinosi su Norvegijos karališkojo operos teatro žiūrovais... Jei dar prisiminsime prieš gerą mėnesį premjera pasibaigusį Pažaislio muzikos festivalį, bus aišku, kad Šiaurės Lietuvos klausytojus aplankys vienas įdomiausių ir profesionaliausių muzikos kolektyvų.
    Žodžiu, po ilgokų kelionių pasaulyje Kauno valstybinis choras Biržų klasikinės muzikos gerbėjams dovanos turtingą gražiausių lietuvių ir užsienio autorių programą...
    More Read all Share
  • čERN-5c1bde552e9c9efa96cac527e4d427fd.jpg

    CHRISTOS HATZIS: ČERNOBYLIS-PELYNAS

    2023.09.19

    CHRISTOS HATZIS: ČERNOBYLIS-PELYNAS

    Spalio 14 d., 17 val. Utenos kultūros centre

     KAUNO VALSTYBINIS CHORAS

    Meno vadovas ir vyr. dirigentas Robertas Šervenikas

    KAUNO FORTEPIJONINIS TRIO

    Lina Krėpštaitė (fortepijonas)

    Indrė Andruškevičiūtė (smuikas)

    Asta Krištaponienė (violončelė)

     Solistai:

    ANDRIUS APŠEGA (baritonas)

    MANTAS JANKAVIČIUS (vokalas)

    KIRIL DERNOVYI (diskantas, Ukraina)

    Skaitovas GIEDRIUS PRUNSKUS

    Dirigentas ROBERTAS ŠERVENIKAS

     Programoje

    Christos Hatzis – Kantata „Wormwood (Chornobyl)“

     

    Bilietai:  10 EUR

    moksleiviams, studentams, pensininkams  6 EUR

     

    Atominės energetikos grėsmė – nuolatos skambantis klausimas, kurio lydimi gyvename šiais nerimastingais laikais. Pasaulio ir Lietuvos žiniasklaidoje girdime linksniuojant Astravo, Visagino, Zaporižios ir kitų atominių jėgainių pavadinimus. Daugelis prisimename prieš trisdešimt šešerius metus įvykusią Černobylio katastrofą ir dramatiškus jos padarinius. Minint šios avarijos dvidešimtmetį Kanadoje gyvenantis graikų kilmės kompozitorius Christos Hatzis sukūrė didingą kantatą „Wormwood (Chornobyl)“, kurios dedikacija – atminti ir perspėti. Atminti įvykusios nelaimės aukas ir perspėti dėl niekur nedingstančios atominės energetikos grėsmės.

    Kantatos idėja kompozitoriui kilo sužinojus, kad ukrainiečių kalba žodis „čiornobyl“ reiškia „pelyną“ (lot. Artemisia absinthium) bei sulyginus šią reikšmę su apokaliptine knyga „Apreiškimas Jonui“ (tai – paskutinė Naujojo Testamento knyga), kurioje minimas pelynas kaip priemonė, kurios dėka bus išnaikinta didelė dalis žmonijos. Paveiktas šios sąsajos Ch. Hatzis sukūrė įspūdingą kantatą, kurios muzika varijuoja nuo gospelo iki šiuolaikiškų sąskambių, o tekstas pateikia apokaliptines „Apreiškimo Jonui“ pranašystes ir laisvai jas interpretuoja, perleisdamas per muzikos autoriaus regėjimo prizmę.

    Koncertas organizuojamas bendradarbiaujant su KĮ Kauno valstybine filharmonija

    More Read all Share
  • VIENAS NAMUOSE-af4b7261bdc7af021169d08009895946.png

    „VIENAS NAMUOSE“ SKAMBĖS GYVAI

    2023.09.13

    Gruodžio 16 d., šeštadienĮ,  iki šiol Baltijos šalyse neregėta premjera, kurios metu scenoje per milžinišką ekraną išvysite filmą „Vienas namuose“, o gyvai scenoje dalyvaus virš 170 žmonių, geriausių šalies profesionalų!

    Filmo metu, vadovaujant pasaulinį pripažinimą pelniusiam dirigentui Benui Palmeriui, kultinę Johno Williamso muziką atliks Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras ir Kauno valstybinis choras.

    Renginio metu pasinersite į tikrą išgyvenimų, emocijų, juoko, vaizdo bei muzikos garsų pliūpsnį!

    Bilietai: https://bit.ly/HomeAlone2023

    More Read all Share
  • Skaiste Dalmantiene (11 of 57)-31e9c1f79cada315423d657924acd02f.jpg

    KLASIKOS KONCERTŲ SALĖJE

    2023.09.06

    LRT radijas programa „Klasikos koncertų salė“ rugsėjo 11 d. 19 val. transliuos koncerto įrašą iš  XXVIII  Pažaislio muzikos festivalio. Skambės Algirdo Martinaičio oratorija „Tikėjimo ir vilties invokacijos“. Atliks Kauno valstybinis choras, Kauno miesto simfoninis orkestras, skaitovas Dainius Svobonas. Dirigentas Robertas Šervenikas. More Read all Share
  • Bingelis dzukas 3-b2ae2f5148e0237f11d3a4267b905f22.jpg

    PETRAS BINGELIS. MENININKAS. ŽMOGUS. DZŪKAS

    2023.09.02

    Su dideliu džiaugsmu pristatome Viktoro Gerulaičio knygą „Petras Bingelis. Menininkas. Žmogus. Dzūkas“. Ilgas ir platus Kauno valstybinio choro įkūrėjo bei ilgamečio meno vadovo ir vyr. dirigento kūrybinis kelias, trukęs daugiau nei pusę amžiaus, sugulė vieno žymiausių mūsų muzikologų knygos puslapiuose.
    Knygą galite įsigyti Kauno valstybinės filharmonijos kasoje (II-VII, 14-18 val.). Knygos kaina - 20 Eur (atsiskaitymas kasoje tik grynaisais pinigais). Dėl knygos užsakymų bei mokėjimų bankiniu pavedimu galite kreiptis į vadybininkę Dainą Juraitienę el.p. daina@kaunofilharmonija.lt arba tel. 8 698 77207.
    More Read all Share
  • 20190121-013-6e00260380cf6fd99c51e5ca6f0e06e2.jpg

    KAUNO VALSTYBINIS CHORAS VĖL KANARUOSE

    2023.08.24

    Įspūdinguoju G. Verdi Requiem“ Gran Kanarijoje Las Palmas mieste Auditorio Alfredo Kraus salėje naująjį koncertinį sezoną pradės Kauno valstybinis choras kartu su Gran Kanarijos filharmonijos simfoniniu orkestru. Jiems talkins solistai Kassimira Stoyanova, Olesya Petrova, Dmytro Popovas, Ricards Macanovskis. Pradedamasis festivalio koncertas rugsėjo 21 d. žada būti ypatingas.
    Pirmą kartą Kanaruose G. Verdi „Requiem“ su šiuo orkestru kauniečiai atliko 2019 metais 35-ajame Kanarų salų muzikos festivalyje.
    „Labai džiaugiamės galėdami pakviesti žymiausius Europos ir pasaulio muzikos kolektyvus ir atlikėjus, pasiūlyti programą, kuri dovanoja nepamirštamų akimirkų: pažintį su tarptautinės klasės atlikėjais ir orkestrais, įvairių epochų muzikos korifėjų kūryba, nuostabius solistus“, - sakė festivalio organizatoriai.
    Orkestro vadovas ir šio koncerto dirigentas Karelas Markas Chichonas visiškai kitaip įsivaizduoja šį „Requiem", nei Mozarto, Berliozo ar Brahmso kūrinius. Jis šį kūrinį prilygino G. Verdi operoms, su joms būdinga dramine raida ir dinamika. K.M. Chichonas yra buvęs žymiausio G. Verdi specialisto Riccardo Muti asistentu ruošiant šį kūrinį, o taip pat dirbęs su garsiuoju Kurtu Masuru, todėl galėjo palyginti dvi labai skirtingas kūrinio interpretacijas. Karelas Markas Šišonas (Chichon) yra Gran Kanarijos filharmonijos orkestro vyriausiasis dirigentas ir meno vadovas. Jis žavi klausytojus savo temperamentu, aistra ir muzikalumu. Tai labai įdomus ir didžiulę patirtį turintis dirigentas, dar jaunystėje įkūręs Gibraltaro filharmoniją, vadovavęs Graco simfoniniam orkestrui, Latvijos nacionaliniam simfoniniam, Saarbriukeno radijo radijo filharmonijos orkestrui. Niujorko Metropoliteno operoje debiutavo su "Madam Butertfly". Dirigavo Berlyno, Miunchenos, Romos, Madrido Barselonos, Londono, Vienos, Tokijo, Monte Karlo, Rusijos žymiausiems simfoniniams orketrams. Jis yra Britanijos imperijos ordino kavalierius, Karališkosios muzikos akademijos narys.
    More Read all Share

Puslapis 1 iš 4  > >>