Choose language

LT
EN
PL
RU
FR
DE
IT
ES

Search

Search

Contact us

en Write us Search

2023

KAUNO VALSTYBINIS CHORAS VĖL KANARUOSE


2023 08 24


Įspūdinguoju G. Verdi Requiem“ Gran Kanarijoje Las Palmas mieste Auditorio Alfredo Kraus salėje naująjį koncertinį sezoną pradės Kauno valstybinis choras kartu su Gran Kanarijos filharmonijos simfoniniu orkestru. Jiems talkins solistai Kassimira Stoyanova, Olesya Petrova, Dmytro Popovas, Ricards Macanovskis. Pradedamasis festivalio koncertas rugsėjo 21 d. žada būti ypatingas.
Pirmą kartą Kanaruose G. Verdi „Requiem“ su šiuo orkestru kauniečiai atliko 2019 metais 35-ajame Kanarų salų muzikos festivalyje.
„Labai džiaugiamės galėdami pakviesti žymiausius Europos ir pasaulio muzikos kolektyvus ir atlikėjus, pasiūlyti programą, kuri dovanoja nepamirštamų akimirkų: pažintį su tarptautinės klasės atlikėjais ir orkestrais, įvairių epochų muzikos korifėjų kūryba, nuostabius solistus“, - sakė festivalio organizatoriai.
Orkestro vadovas ir šio koncerto dirigentas Karelas Markas Chichonas visiškai kitaip įsivaizduoja šį „Requiem", nei Mozarto, Berliozo ar Brahmso kūrinius. Jis šį kūrinį prilygino G. Verdi operoms, su joms būdinga dramine raida ir dinamika. K.M. Chichonas yra buvęs žymiausio G. Verdi specialisto Riccardo Muti asistentu ruošiant šį kūrinį, o taip pat dirbęs su garsiuoju Kurtu Masuru, todėl galėjo palyginti dvi labai skirtingas kūrinio interpretacijas. Karelas Markas Šišonas (Chichon) yra Gran Kanarijos filharmonijos orkestro vyriausiasis dirigentas ir meno vadovas. Jis žavi klausytojus savo temperamentu, aistra ir muzikalumu. Tai labai įdomus ir didžiulę patirtį turintis dirigentas, dar jaunystėje įkūręs Gibraltaro filharmoniją, vadovavęs Graco simfoniniam orkestrui, Latvijos nacionaliniam simfoniniam, Saarbriukeno radijo radijo filharmonijos orkestrui. Niujorko Metropoliteno operoje debiutavo su "Madam Butertfly". Dirigavo Berlyno, Miunchenos, Romos, Madrido Barselonos, Londono, Vienos, Tokijo, Monte Karlo, Rusijos žymiausiems simfoniniams orketrams. Jis yra Britanijos imperijos ordino kavalierius, Karališkosios muzikos akademijos narys.