Pasirinkite kalbą

LT
EN
PL
RU
FR
DE
IT
ES

Paieška

Ieškoti

Susisiekite su mumis

lt Rašykite mums Paieška

2022

ANDREW LLOYD WEBBER: REQUIEM


2022 10 14


Spalio 31 d. „Žalgirio“ arenoje įspūdingas koncertas, kuriame skambės vieno žinomiausių šiuolaikinių kompozitorių Andrew Lloydo Webberio prestižiniu „Grammy“ muzikos apdovanojimu įvertintas „Requiem“.
Kauno valstybinis chroras, Kauno miesto simfoninis orkestras, žymusis tenoras Edgaras Montvidas, Ukrainos nacionalinės operos solistė Kseniya Bakhritdinova-Kravchuk, Kauno berniukų ir jaunuolių choras „Varpelis“, diskanto partiją atliks muzikiniuose projektuose išgarsėjęs jaunasis solistas Teodoras Lipčius.
A.L. Webberio „Requiem“ premjera įvyko 1985 metais Niujorke, kur pagrindines solo partijas atliko Plácido Domingo bei Sarah Brightman. Daugybės populiarių miuziklų autoriui, tai buvo naujas iššūkis sukurti tradicinės klasikinės muzikos kūrinį. Šiame „Requiem“ susimaišo A. L. Webberio melodingas ir į populiariąją muziką orientuotas stilius su sudėtingesnėmis, įmantresnėmis ir kartais net griežtesnėmis formomis. 1986 m. A. L. Webber „Requiem“ laimėjo „Grammy“ apdovanojimą už geriausią šiuolaikinę klasikinę kompoziciją, o kūrinyje skambėjusi giesmė „Pie Jesu“ tapo pasauliniu hitu ir buvo įrašyta daugybės atlikėjų.
Atlikėjai
KAUNO MIESTO SIMFONINIS ORKESTRAS
Vyr. dirigentas Constantine Orbelian (JAV), vadovas Algimantas Treikauskas
 
KAUNO VALSTYBINIS CHORAS
Meno vadovas ir vyr. dirigentas Robertas Šervenikas
 
KAUNO BERNIUKŲ IR JAUNUOLIŲ CHORAS „VARPELIS“
Meno vadovas Tomas Vavilovas
 
Solistai:
TEODORAS LIPČIUS (diskantas)
KSENIYA BAKHRITDINOVA-KRAVCHUK (sopranas, Ukraina)
EDGARAS MONTVIDAS (tenoras)
 
Dirigentas
CONSTANTINE ORBELIAN (JAV)